Jonge Strijkers Junior Ensemble (8-12 jaar)

Dit ensemble is voor strijkers die hier hun eerste ervaringen in het samen musiceren kunnen opdoen en veelal hun eerste concertervaring beleven. Vanwege de compactheid van de groep is er voldoende ruimte voor individuele aandacht. Het repertoire wordt afgestemd op het niveau van de jonge strijkers. Hiernaast worden partijen bewerkt en gearrangeerd zodat het duidelijk speelbaar is voor kinderen. Naast onze vaste dirigent Nico Schippers worden de strijkers regelmatig gecoacht door professionele strijkers als Naomi Bach, Emma Breedveld, Jeroen de Groot en Lisa Jacobs.

Er wordt wekelijks gerepeteerd in Crea te Amsterdam. Meer info over de tijden en locatie vindt u onder repetities.

Elk project vinden er meerdere concerten plaats op bijzondere locaties, met telkens een aansprekende professionele solist. Ook wordt er samengewerkt met onze Jonge Blazers!

Meld je nu aan

Jonge Strijkers Ensemble (12-20 jaar)

Deze groep bestaat uit gevorderde strijkers vanaf 12 jaar. Het repertoire is afwisselend en uitdagend. Ook spelen de strijkers samen met (internationale) solisten en worden er workshops aangeboden, bijvoorbeeld tijdens een repetitieweekend in het prachtige Akoesticum te Ede.

Voor deze ensembles worden regelmatig groepsrepetities georganiseerd onder leiding van professionele (orkest)musici. Elke instrumentgroep heeft een andere partij te spelen welke op deze manier apart gerepeteerd kan worden. Zo wordt er extra aandacht besteed aan het instuderen van de partijen onder leiding van een professionele strijker die hetzelfde instrument speelt. Zo kunnen individuele vaardigheden zoals intonatie, vingerzettingen, streektechniek en ritmes in groepsverband worden gerepeteerd en verbeterd.

Naast het klassieke Westerse repertoire brengen wij onze strijkers tijdens onze thematische projecten ook in aanraking met andere muziekculturen zoals de Arabische, Turkse en Oost-Europese.

Er wordt enkele weekenden voorafgaand aan de concerten gerepeteerd in Crea te Amsterdam. Meer info over de tijden en locatie vindt u onder repetities.

Elk project vinden er meerdere concerten plaats op bijzondere locaties. Ook wordt er samengewerkt met onze Jonge Blazers!

Meld je nu aan