Koperensemble

Jonge Blazers Amsterdam geeft jeugdige koperblazers de kans om samen met ervaren professionals de geheimen van het samenspel te ontdekken. Hoe maak je samen een goede balans, klank en perfecte intonatie? Wat moet je in je techniek aanpassen om de kleur van je aanzet of vibrato te veranderen?

Het repertoire bestaat uit originele stukken en op maat gemaakte bewerkingen voor de betreffende samenstelling van blazers. Jonge Blazers die ook componeertalent hebben stimuleren we door eigen werken mogelijk te maken. Artistiek leider Nico Schippers, tevens trombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest, zorgt ervoor dat iedereen een geschikte partij krijgt, zodat iedereen met plezier kan deelnemen.

We willen onze blazers kennis laten maken met grootmeesters als J.S. Bach, Beethoven en Bruckner, maar ook met andere muziekstijlen zoals jazz en filmmuziek. Daarnaast wordt er samengewerkt met de Jonge Strijkers. Hierdoor zullen onze Jonge Blazers zich in muzikaal opzicht breed ontwikkelen.

We werken in projectverband en de Jonge Blazers krijgen als extra stimulans regelmatig een masterclass of workshop aangeboden van een gerenommeerde blazer die actief is als solist of orkestmusicus. Ook onze eigen Jonge Blazers krijgen de kans om als solist op de voorgrond te treden.

Op deze manier bieden wij onze Jonge Blazers een uniek concept om de ensemblecultuur op zoveel mogelijk vlakken uit te diepen.

Speel jij trompet, hoorn, (bas)trombone of (tenor)tuba, ben je in de leeftijd van 12 t/m 22 jaar en heb je minimaal 4 jaar les/speelervaring?

Meld je nu aan