Dance the Music – Meervaart Amsterdam

Eindvoorstelling 5 O’Clock Class & DANCE THE MUSIC
28 juni 2024 – 19:30 uur
Meervaart Amsterdam

Meer dan 60 jonge energieke dansers van de 5 O’Clock Class, coole jazz cats van het Junior Jazz College en sierlijke strijkers van Jonge Strijkers Nederland delen het podium in Dance The Music. Zij hebben samen een zinderende theatershow samengesteld vol dans, bodypercussie, beats, swing, licht effecten en opzwepende muziek. Maar ook ruimte voor verstilling, elegantie en hypnotiserende klanken.

Muziek en dans zijn nauw met elkaar verbonden. Wie naar muziek luistert, begint al gauw te bewegen. Muziek en dans zijn universele talen, waarin mensen met verschillende achtergronden met elkaar kunnen communiceren, dichterbij elkaar kunnen komen.

Eindvoorstelling van de 5 O’ Clock Class

Deze eindvoorstelling is een viering van verbinding, waarbij verschillende sociaal-maatschappelijke achtergronden samenkomen. Bijzonder aan deze eindvoorstelling is dat we samenwerken met de Jonge Strijkers en Blazers Nederland en Junior Jazz College van het Conservatorium en Olympia Circus. Tijdens de voorstelling zult u dus ook kunnen genieten van de live muziek en circus. Het is een viering van ongebonden fantasie en creativiteit, waarbij leerlingen hun verbeelding de vrije loop laten en unieke verhalen vertellen met hun bewegingen. Docenten en leerlingen hebben samengewerkt met toewijding om deze choreografieën tot leven te brengen. We hopen dat u geïnspireerd en ontroerd zult raken door de kracht en schoonheid van dans en andere kunst vormen, en dat u zich verbonden zult voelen met de passie en inspanning van onze getalenteerde leerlingen. Bedankt voor uw aanwezigheid en uw steun aan de danskunst, muziek en circus. Geniet van de voorstelling!