Jonge Strijkers Kids (5-9 jaar)

Bij Jonge Strijkers Kids worden beginnende strijkers (richtlijn leeftijd 5-9 jaar) op weg geholpen in het samenspel en leren jonge kinderen om in een ensemble te spelen. Het samen musiceren met leeftijdsgenoten werkt als een enorme stimulans voor de muzikale ontwikkeling en het bevordert het speelplezier.

Repetities worden wekelijks gehouden onder leiding van dirigent, violiste en celliste Hebe de Champeaux. Tevens is er regelmatig een pianist bij om de kinderen op de vleugel te begeleiden, zodat ze goed leren intoneren en op sleeptouw worden genomen. Naast het samenspelen is er individuele aandacht voor ieder kind, maar het is vooral ontzettend leuk! Er is minimaal twee keer per jaar een concert op een mooie plek, zoals de Vondelkerk in Amsterdam! Als de kinderen er klaar voor zijn kunnen ze worden uitgenodigd voor het Junior Orkest van de Jonge Strijkers Nederland.

Er wordt wekelijks gerepeteerd in Amsterdam. Meer info over de tijden en locatie vindt u onder repetities.

Meld je nu aan

Promo Jonge Strijkers KIDS

Jonge Strijkers Junior Orkest (9-13 jaar)

Dit orkest is voor de jongse strijkers die reeds enige jaren les hebben of doorstromen vanuit de Jonge Strijkers Kids. Wij bieden ervaring in het samen musiceren en bij ons beleeft men veelal de eerste concertervaringen. Maar ook voor de oudere junioren bieden wij voldoende uitdaging, zijn spelen veelal de 1e vioolpartijen en krijgen de mogelijkheid om solistisch met het orkest op te treden. Er is voldoende ruimte voor individuele aandacht. Hiernaast worden partijen bewerkt en gearrangeerd zodat het goed speelbaar is voor de kinderen. Naast onze vaste dirigent Nico Schippers worden de strijkers regelmatig gecoacht door professionele strijkers als Naomi Bach, Emma Breedveld, Johan van Iersel, Mariette Landheer en Lisa Jacobs.

Er wordt wekelijks gerepeteerd in Amsterdam. Meer info over de tijden en locatie vindt u onder repetities.

Elk project vinden er één of meerdere concerten plaats op bijzondere locaties, vaak met een aansprekende professionele solist.

Meld je nu aan

Promo Jonge Strijkers Junior Orkest

Jonge Strijkers Kamerorkest (13-21 jaar)

Deze groep strijkers bestaat uit vergevorderde scholieren en studenten. Het repertoire is afwisselend en uitdagend. Ook spelen de strijkers samen met (internationale) solisten en worden er workshops aangeboden, bijvoorbeeld tijdens een repetitieweekend in het prachtige Akoesticum te Ede of tijdens ons jaarlijkse zomerkamp.

Voor deze ensembles worden regelmatig groepsrepetities georganiseerd onder leiding van professionele (orkest)musici. Elke instrumentgroep heeft een andere partij te spelen welke op deze manier apart gerepeteerd kan worden. Zo wordt er extra aandacht besteed aan het instuderen van de partijen onder leiding van een professionele strijker die hetzelfde instrument speelt. Zo kunnen individuele vaardigheden zoals intonatie, vingerzettingen, streektechniek en ritmes in groepsverband worden gerepeteerd en verbeterd.

Naast het klassieke Westerse repertoire brengen wij onze strijkers tijdens onze thematische projecten ook in aanraking met andere muziekculturen zoals de Arabische, Turkse en Oost-Europese.

Er wordt enkele weken/weekenden voorafgaand aan de concerten gerepeteerd in Amsterdam. Meer info over de tijden en locatie vindt u onder repetities.

Elk project vinden er één of meerdere concerten plaats op bijzondere locaties. Ook wordt er samengewerkt met onze Jonge Blazers!

Meld je nu aan

Promo Jonge Strijkers Kamerorkest