Lisa Jacobs

lisajacobs2Konzert der Sonderklasse (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, GER)
Jacobss exultant phrasing and captivating sonority reaching new heights (The Strad, UK)
Sensual allure in Jacobs's deeply felt, beguilingly phrased readings' (BBC Music Magazine, UK)
Ideale combinatie van hartstocht, lyriek en virtuositeit (Luister magazine)
'Onaards mooi' (AD)

Nederlands topvioliste Lisa Jacobs wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma's en podium presentatie in combinatie met haar frisse uitstraling.

Op pas 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband op festivals als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten, waarbij zij steevast door zowel het publiek als de pers juichend wordt ontvangen.

Lisa won verscheidene eerste prijzen op (inter)nationale concoursen waaronder het prestigieuze Internationale Jascha Heifetz concours in Litouwen, waar zij tevens de publieksprijs in de wacht sleepte. Daarnaast ontving Lisa meerdere beurzen in Nederland, Italië en Frankrijk en was zij winnaar van de prestigieuze Grachtenfestivalprijs. Lisa is een graag geziene gast op de nationale en internationale televisie en radio.

Ze soleerde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Brussels Philharmonic, Amsterdam Sinfonietta, Bremer Philharmoniker, Lithuanian Chamber Orchestra, Kiev State Symphony, Noord Nederlands Orkest, Georgian Sinfonietta, Lithuanian National Symphony Orchestra, Orquestra Sinfonica de Juanaguato Mexico, Orchestra Sinfonica Abruzesse, Sinfonia Rotterdam, Residentie Orkest, Joensuu City Orchestra en werkte samen met gerespecteerde dirigenten als Neeme Järvi, Jurjen Hempel, Riccardo Chailly, Massimo Quarta, Conrad van Alphen, Otto Tausk, Dirk Brossé, Jan Willem de Vriend, Juozas Domarkas, Carlos Miguel Prieto en Toby Hoffman.

Lisa bespeelt een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld. Zij is hier heel dankbaar voor.

Dit seizoen staan, naast talloze recitals, soloconcerten met Beethoven, Bruch, Mendelssohn en Locatelli vioolconcerten gepland en concert tournees door heel Europa. Daarnaast zal zij veelvuldig touren met het door haar opgerichte internationale strijkersensemble The String Soloists.

November 2013 werd Lisa’s debuut-cd uitgebracht door Challenge Records International met werken van Ysaye en Franck en buitengewoon lovend ontvangen door de internationale pers.

Lisa Jacobs studeerde sinds haar achtste bij Joyce Tan aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar opleiding bij Ilya Grubert in Amsterdam, waar zij met een tien met onderscheiding is afgestudeerd voor zowel haar bachelor als haar masterstudie, waarbij volgens de jury 'superlatieven tekort schoten' om haar spel te verwoorden. Zij was tevens leerling van Christoph Poppen in München waar zij het prestigieuze Konzertexam met zeer veel succes in juni 2009 afrondde. Dit werd ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Verdere muzikale invloeden kreeg ze van beroemde violisten en pedagogen zoals Nelli Shkollnikova, Thomas Brandis, Ana Chumachenco en Maxim Vengerov. Tevens was zij jarenlang vaste gast in de openbare masterclasses van Herman Krebbers op diens persoonlijke verzoek.

www.lisajacobs.nl

Marc Daniel van Biemen

ElsevierSTIJL_vioolMarc Daniel van Biemen (1986) behoort tot de meest veelbelovende musici van zijn generatie en wordt door The New York Times omschreven als een “dynamisch en briljant virtuoos violist”.

Zo heeft heeft hij in 2009 de 2e prijs “Elisabeth Back” ontvangen tijdens het 22e Nationaal Vioolconcours Oskar Back in het Concertgebouw, een speciale prijs in 2010 tijdens het Internationaal Fritz Kreisler Vioolconcours in Wenen en heeft hij ook de 2014 “Prix de Salon” ontvangen van de Stichting Donateurs van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Hij heeft o.a. gesoleerd met Camerata RCO, Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden, Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Rudolf Werthen, Solisten van het Residentie Orkest o.l.v. Hans Leenders, Koninklijk Conservatorium Orkest o.l.v. Martin Sieghart en het Soesterberg International Music Festival Orchestra samen met Sidney Harth.
Hij heeft van september 2010 tot mei 2012 deel uitgemaakt van de ‘Orchester-Akademie der Berliner Philharmoniker’ en vanaf mei 2012 behoort hij tot de 1e violengroep van het Koninklijk Concertgebouworkest. Tevens is hij zowel concertmeester van Camerata RCO als primarius van het Alma Quartet.

Hij begon zijn vioolstudie op 6-jarige leeftijd bij zijn vader Wybo van Biemen en werd op 9-jarige leeftijd toegelaten tot de speciale vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Koosje van Haeringen. In 1998 vervolgde hij zijn studie bij Jaap van Zweden en maakte zijn televisiedebuut bij de AVRO op 12-jarige leeftijd in het programma Muziekcircus van Zweden.
Daarna volgde hij privé lessen bij de gerenommeerde vioolpedagoog Herman Krebbers.

Op 16-jarige leeftijd maakte Marc Daniel zijn solodebuut in het vioolconcert van Beethoven met het Haags Jeugdorkest o.l.v. Lex Veelo. Na zijn VWO-opleiding in 2005 aan het Haags Montessori Lyceum werd hij uitgenodigd om les te nemen bij Sidney Harth aan de Duquesne University in Pittsburgh, Verenigde Staten en in 2007 werd hij toegelaten tot de prestigieuze Yale University School of Music waar hij in 2010 zijn Certificate Degree in Performance behaalde bij Syoko Aki.

Marc Daniel bespeelt een Nicolò Amati viool uit Cremona 1675.

Daniel Petrovitsch

IMG_5721Daniel Petrovitsch, geboren in Aken,kreeg op 9 jarige leeftijd zijn eerste celloles.

Naast zijn studie bij Young Chang Cho, Johannes Goritzki en Frans Helmerson volgde hij masterclasses van Menachem Pressler van het Beaux Arts Trio,het Alban Berg Quartett in Köln en Ferenc Rados (Budapest).

Met diverse orkesten,zoals de Philharmonie van Baden Baden speelde hij de solo-concerten van Beethoven,Haydn,Tchaikovsky en Boccherini.
Als gewaardeerd kamermusicus wordt hij uitgenodigd voor concerten in heel Europa en Zuid-America.

Daniel Petrovitsch was vast geëngageerd bij het Roomse Symfonieorkest “Santa Cecilia” en het Residentie Orkest.Hij speelde ook vaak in de Deutsche Kammerakademie Neuss als solo cellist,in de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en het Ensemble Modern.Sinds 2010 is hij in vaste dienst als plaatsvervangend solocellist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.