Jonge Helden in Concert

Jonge Helden in Concert

Voor ons Jonge Helden project selecteren we verhalen en spoken word teksten rondom het thema interculturele identiteit. We vragen jongeren uit Amsterdam hun ervaringen te delen met betrekking tot het leven tussen twee culturen: de Nederlandse en die van hun (voor) ouders. Wat neem je mee van huis uit en wat neem je over van vrienden en de omgeving waarin je opgroeit? Belangrijke vraag daarbij is in hoeverre jongeren bij de ontwikkeling van hun identiteit zich vrij voelen om te putten uit alle bronnen die hen omringen. Waar schuurt dit met de waarden van opvoeders/familie/vrienden? Wie het podium durft te betreden om iets persoonlijks te delen, is volgens ons per definitie een held.

Vanavond presenteren we onze Jonge Helden samen met de Jonge Strijkers en Blazers Nederland en reART Wereldmuziek Koor en Ensemble.Onze Jonge Helden Dice, Josline, Ayse, Amedeo en Allegra hebben verschillende culturele achtergronden, zoals Surinaams, Kameroens, Turks en Joods. Zij zullen in spoken word vorm performen en muzikaal begeleid worden door onze ensembles. Soms met eigen composities, soms met (traditionele) muziek van hun (voor)ouders. Onze spoken word coach en singer Jeannine Valeriano zal aan de hand van al haar ontmoetingen met de Jonge Helden ook een performance geven.

Daarnaast presenteren we twee solisten, Emma Breedveld en Naomi Bach op viool. Zij zullen o.a. het prachtige Longa Nahawand van MAias Alyamani uitvoeren.Muzikale leiding is in handen van Nico Schippers en Selim Doğru.

Kortom, een prachtige avond waarbij allerlei culturen samen zullen komen en muzikaal versmelten met elkaar.

Afterparty met DJ Ezgi!

Jonge Helden in Concert
zaterdag 3 juni 2023, 19:30 uur
Podium Mozaiek