Jonge Blazers Nederland

Jonge Blazers Nederland geeft jeugdige hout- en koperblazers de kans om samen met ervaren professionals de geheimen van het samenspel te ontdekken. Hoe maak je samen een goede balans, klank en perfecte intonatie? Wat moet je in je techniek aanpassen om de kleur van je aanzet of vibrato te veranderen?

We vormen verschillende groepen, zoals een koperensemble en een houtensemble. Het repertoire bestaat uit originele stukken en op maat gemaakte bewerkingen voor de betreffende samenstelling van blazers. Jonge Blazers die ook componeertalent hebben stimuleren we door eigen werken mogelijk te maken. Artistiek leider & dirigent Nico Schippers zorgt ervoor dat iedereen een geschikte partij krijgt, zodat iedereen met plezier kan deelnemen.

We willen onze blazers kennis laten maken met grootmeesters als J.S. Bach, Beethoven en Bruckner, maar ook met andere muziekstijlen zoals de Arabische, jazz en filmmuziek. Hierdoor zullen onze Jonge Blazers zich in muzikaal opzicht breed ontwikkelen.

We werken in projectverband en de Jonge Blazers krijgen als extra stimulans regelmatig een masterclass of workshop aangeboden van een gerenommeerde blazer die actief is als solist of orkestmusicus. Zo hebben we reeds gewerkt met Omar Tomasoni (solotrompettist Koninklijk Concertgebouworkest), Miroslav Petkov (solotrompettist Koninklijk Concertgebouworkest) en Steve Rosse (principal tuba Sydney Symphony Orchestra) en Arno Piters (klarinettist Koninklijk Concertgebouworkest). Ook onze eigen Jonge Blazers krijgen de kans om als solist op de voorgrond te treden.

Op deze manier bieden wij onze Jonge Blazers een uniek concept om de ensemblecultuur op zoveel mogelijk vlakken uit te diepen.

Meld je nu aan