BaROCKS van Bach naar Gaga! [wordt verplaatst]

BaROCKS van Bach naar Gaga!
TOBACCO THEATER
29 maart 2020, 15:00 [wordt verplaatst]

Jonge Strijkers & Blazers gaan op onderzoek uit naar de meesters uit de Barok, zoals Vivaldi, Händel, Corelli en natuurlijk J.S. Bach. De deelnemers worden meegenomen naar de stijlperiode die wordt gekenmerkt door rijke en veelvuldige versieringen, vol beweging en sterke contrasten in de dynamiek.

1e violiste van het Residentie Orkest en onze eigen artistiek leider Naomi Bach zal samen met Miriam Pastor Burgos, hoboïste Koninklijk Concertgebouworkest, soleren in het prachtige Concerto voor viool en hobo van J.S. Bach.

Onze eigen strijkers zullen ook solistisch van zich laten horen in het virtuoze Concerto Grosso no. 7 van Corelli. De blazers gaan o.a. een spectaculaire bewerking van het 3e Brandenburgse Concert van J.S. Bach spelen.

The Beatles, Procol Harum en zelfs Lady Gaga hebben thema’s van o.a. J.S. Bach gebruikt in hun songs. De Amsterdamse popmusicus/componist Reid Steenhuis zal met samen met zijn band en de Jonge Strijkers & Blazers Nederland de brug gaan slaan tussen barok- en popmuziek.