Artistiek & zakelijk leider

Naomi Bach

Naomi heeft Stichting Jonge Strijkers & Blazers Nederland opgericht in juni 2015.

Zij heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en de Royal College of Music te Londen. Sinds 2009 is ze als eerste violiste verbonden aan het Residentie Orkest te Den Haag. Als freelancer werkt ze bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en London Symphony Orchestra. Hiernaast geeft zij sinds 2003 privéles aan kinderen. Na jarenlange ervaring als orkestmusicus én viooldocent heeft zij besloten zelf een jeugdorkest op te richten.

Als artistiek leider draagt zij zorg voor het repertoire en bewerkt de partijen met streken en vingerzettingen zodat de muziek overzichtelijk en speelbaar is voor kinderen. Naomi coacht de hoge strijkers regelmatig tijdens groepsrepetities en heeft onlangs een kamermuziekafdeling opgezet. Onder haar leiding leren de Jonge Strijkers samen te spelen in kleine groepjes zoals een strijkkwartet.

Als zakelijk leider is ze samen met artistiek leider en dirigent Nico Schippers verantwoordelijk voor de financiering, programmering, productie, audities, indeling, coaches en solisten.

Kijk voor meer informatie op www.naomibach.com