Over de dirigent

Nico Schippers

Sinds 2004 is Nico trombonist bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij geeft regelmatig masterclasses in orkestspel en het solorepertoire in o.a. Japan, Korea, Australië en Europa.

Hij studeerde directie en trombone aan de conservatoria van Enschede, Rotterdam en Lyon en speelde in deze periode in het Nationaal Jeugd Orkest en het Gustav Mahler Jugendorchester. Ook remplaceerde Nico in alle Nederlandse orkesten zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 2000 werd hij solotrombonist van het Nederlands Balletorkest (later Holland Symfonia).

Nico maakte vanaf de oprichting tot 2010 deel uit van het Nieuw Trombone Collectief. Daarnaast was hij van 2007-2014 als docent trombone en euphonium verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Contact met de jongste generatie strijkers en blazers en het overbrengen van zijn kennis en ervaring van het jarenlang musiceren op topniveau motiveerde Nico om in 2016 artistiek leider van de Jonge Blazers Amsterdam en in 2018 dirigent van de Jonge Strijkers te worden.