BaROCKS van Bach naar Gaga!

BaROCKS van Bach naar Gaga!
concertdata maart/april 2020

Jonge Strijkers & Blazers gaan o.l.v. dirigent Nico Schippers op onderzoek uit naar de meesters uit de Barok, zoals Vivaldi, Händel, Corelli en natuurlijk J.S. Bach. De deelnemers worden meegenomen naar de stijlperiode die wordt gekenmerkt door rijke en veelvuldige versieringen, vol beweging en sterke contrasten in de dynamiek.

Eén van onze ambassadeurs, Jan Willem de Vriend, violist & dirigent is specialist in deze stijlperiode. Hij zal samen met onze artistieke leiding werken aan de speeltechnieken, stilistische kenmerken en verhalende kracht van deze muziek. Hij gaat een workshop verzorgen.

1e violiste van het Residentie Orkest en onze eigen artistiek leider, Naomi Bach, zal als solist te fungeren in dit project. Ze zal het prachtige Vioolconcert in a mineur van J.S. Bach met onze strijkers spelen.

Daarnaast willen wij een verband leggen tussen pop songs en barokmuziek. The Beatles, Procol Harum en zelfs Lady Gaga hebben thema’s van o.a. J.S. Bach gebruikt in hun songs. De Amsterdamse popmusicus/componist Reid Steenhuis zal met samen met zijn band en de Jonge Strijkers & Blazers Nederland de brug gaan slaan tussen barok- en popmuziek.