Kamermuziek

Academie voor Strijkkwartet

Naast ons Strijkorkest is er nu ook een Academie voor Strijkkwartet binnen Jonge Strijkers Amsterdam!

De Academie voor Strijkkwartet is voor vergevorderde leerlingen van 14-22 jaar. Heb je altijd al in een strijkkwartet willen spelen? Jonge Strijkers biedt de mogelijkheid om onder begeleiding van beroepsmusici te leren samenspelen in een strijkkwartet, samengesteld op leeftijd en niveau.

Er wordt een pakket van 8 lessen aangeboden waarbij de jonge musici worden gecoacht door ervaren beroepsmusici. In het team zitten onder anderen Judith van Driel (primarius Dudok Kwartet), violiste Lisa Jacobs en altvioliste Iteke Wijbenga. Aan het einde van het project krijgen de leden een masterclass aangeboden en wordt het project afgesloten met een concert in VondelCS te Amsterdam! Ook zullen de kwartetten deelnemen aan de Strijkkwartet Biennale in het Muziekgebouw aan het Ij in februari 2018.

Meld je nu aan

lisajacobs2Lisa Jacobs is dit project weer coach van één van onze strijkkwartetten. Zij heeft in 2016 o.a. het Concerto in D van Vivaldi gerepeteerd met een van onze kwartetten. In april 2017 heeft dit strijkkwartet de Amsterdamse Muziekprijs én de publieksprijs gewonnen in het De La Mar Theater in Amsterdam!

Bekijk hier filmpjes van onze strijkkwartetten.